Održan sastanak sa lovcima

Slika prevlov.jpg

ĐAKOVO - U prostorijama Lovačkog društva „Jelen“ Đakovo održan je sastanak na temu „Suradnja policije i lovnih ureda na sigurnosti, gospodarenju lovištima i zaštiti divljači".

U organizaciji Odsjeka za prevenciju PU osječko - baranjske, Sektora policije i  Sektora za upravne, inspekcijske i poslove civilne zaštite PU osječko - baranjske, PP Đakovo, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Lovnog ureda Đakovo i ostalih partnera 12. svibnja 2011. godine u vremenu od 19 do 21 sati u prostorijama Lovačkog društva „Jelen“ Đakovo održan je sastanak na temu „Suradnja policije i lovnih ureda na sigurnosti, gospodarenju lovištima i zaštiti divljači".

Cilj sastanka je bio edukativnim predavanjem ukazati na probleme sa kojima se susreću pojedina lovačka društva Lovnog ureda Đakovo te načini otklanjanja nastalih problema. Raspravljalo se o sprečavanju protuzakonitog lova te drugih povreda iz oblasti lovstva. Dogovorena je uža suradnja sa Državnim inspektoratom i Državnim odvjetništvom poradi otklanjanja negativnih faktora koji utječu na prikupljanje dokaza s ciljem kvalitetnijeg procesuiranja počinitelja kaznenih djela i prekršaja.

Zaključak sastanka je da je neophodna kvalitetnija edukacija među lovcima sukladno Zakonu o oružju i Zakonu o lovstvu u pogledu izbjegavanja tragedija prilikom organiziranog lova i drugih situacija u kojima bi se mogli naći članovi pojedinih Lovačkih društava, a što bi moglo dovesti do oduzimanja legaliziranog oružja.



Stranica