Projekt „Internet – dobre i ne baš dobre stvari“

Slika laptop.jpg

OSIJEK - Policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko – baranjske u zajedničkoj će suradnji sa Izviđačkim klubom „Javor“ Osijek organizirati predavanje za članove IK „Javor“.

Internet je svjetska komunikacijska mreža. To znači da se na njemu sve odvija međusobnom komunikacijom. Kao što korisnici komuniciraju jedni s drugima putem elektronske pošte ili chata, tako i računala komuniciraju međusobno, što nam omogućuje posjećivanje stranica, slanje i primanje elektronske pošte i sve ostalo što radimo na internetu.

Cilj ovog projekta je da djeca sigurno koriste internet te budu zaštićena od zlouporabe korištenja internetom kao što je nasilje putem interneta i manipulacija djecom u on-line komunikaciji.

Policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko – baranjske u zajedničkoj će suradnji sa Izviđačkim klubom „Javor“ Osijek organizirati predavanje za članove IK „Javor“ i posjetitelje 10. tjedna osječkih izviđača. Putem navedenog predavanja će upozoriti na opasnosti koje mogu proizaći prilikom korištenja interneta, kulturi komunikacije na internetu te kojim sigurnosnim programima izbjeći internet stranice štetnog sadržaja.

Preventivni projekt „Internet – dobre i ne baš dobre strane“ provest će se u vremenu od 16. do 17. svibnja. Tijekom provođenja projekta 17. svibnja 2011. godine će se u Osijeku, Zmaj Jove Jovanovića 21 u vremenu od 19,30 do 21 sati održati predavanjeu sklopu 10. tjedna osječkih izviđača. Predavanje je namijenjeno izviđačima i planinkama družina: Runolist, Indijanci, Mravi i učenicima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima.



Stranica