Poštujte naše znakove

Slika /naslovnica.jpg
Povodom početka nove školske godine, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, Odjel za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko – baranjske 6. rujna na Trgu Ante Starčevića u Osijeku organizirao je prezentaciju svojih preventivno – edukativnih aktivnosti. Ovakve aktivnosti usmjerene su povećanju sigurnosti svih, a posebno najmlađih sudionika u prometu što su svakako polaznici prvih razreda osnovnih škola.
 
U sklopu prezentacije, upriličena je i demonstraciju operativne tehnike, odnosno uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila, a mališanima i njihovim roditeljima podijeljeni su promidžbeno – edukativni materijali. Uz prometne policajce, u prezentaciju na središnjem osječkom trgu bili su uključeni i djelatnici Hrvatskog autokluba, te osječke tvrtke „Elektromodul“.
 
Posebnu pozornost najmlađih zaokupio je turistički vlak, ovom prilikom posebno ukrašen prometnim znakovima koji se odnose na sigurnost pješaka u prometu. Stariji posjetitelji mogli su odmjeriti svoju snagu podižući utege ili vježbajući na razboju, odnosno shvatiti da je jednako teško biti dobar vozač kao i podići uteg od 100 kilograma, a na što ih je upućivao i postavljeni natpis „BITI DOBAR VOZAČ JEDNAKO JE TEŠKO … KAO PODIĆI UTEG OD 100 KG … KAO UČINITI 10 SKLEKOVA NA RAZBOJU. UVJERITE SE SAMI!“
 
Odjel za sigurnost cestovnoga prometa inicirao je i oslikavanje dva autobusa javnoga prijevoza putnika plakatima koji svojim porukama upozoravaju sudionike prometa, a posebno vozače na djecu u prometu.
  


Stranica