Zahvaljujući dojavama građana....

OSIJEK - Zahvaljujući dojavama građana povečana je razina sigurnosti prometa na cestama.

U Ružinoj ulici u Osijeku 24. ožujka u 05,10 sati, prilikom kretanja osobnim automobilom Citroen AX osječkih registracijskih oznaka u suprotnom ili zabranjenom smjeru zaustavljen je 60-godišnji vozač iz Osijeka. Protiv nesavjesnog vozača policijski službenici Postaje prometne policije Osijek podnijeli su izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 49. st. 2.) za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 2.000 do 5.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ''B'' kategorije u trajanju tri mjeseca te 1 negativni prekršajni bod.
 
Ovaj prekršitelj zatečen u grubom kršenju prometnih propisa zahvaljujući dojavi građana koji su operativnom dežurstvu Postaje prometne policije Osijek dojavili kretanje osobnog vozila kolnikom Ružine ulice suprotnim ili zabranjenim smjerom, čime je dovedena u pitanje sigurnost samog vozača kao i sigurnost svih ostalih sudionika u prometu.
 
Ovo nije usamljeni slučaj dobre suradnje građana i prometne policije jer su se i ranije u prometu po dojavi građana zaticali nesavjesni vozači, koji su svojim devijantnim ponašanjem u prometu dovodili u pitanje svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Tako je dan ranije (23. ožujka) u 08,40 sati u Tenju, na raskrižju Osječke i Zagrebačke, po dojavi građana, zaustavljen osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak iz Osijeka pod utjecajem alkohola (1,92 g/kg). Vozač je isključen iz daljnjeg prometa te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola izdavanjem naredbe o izricanju mjere opreza.
 
Inače, sukladno čl. 199 st. 2., za ovaj je prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije do 12 mjeseci te 3 negativna prekršajna boda.   
 
Ovom prilikom pozivamo građane na daljnju suradnju u cilju podizanja razine prometne kulture svih sudionika u prometu. Postaju prometne policije Osijek može se nazvati na broj telefona 237-112 ili putem telefona 92.
 


Stranica