Zahvaljujući dojavi građana...

OSIJEK - Zahvaljujući dojavi građana 03. ožujka u 07,44 sati u Gundulićevoj ulici u Osijeku zaustavljen je osobni automobil Alfa Romeo kojim je, višestruko kršeći zakonske odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao 29-godišnji Osječanin.

Zahvaljujući dojavi građana 03. ožujka u 07,44 sati u Gundulićevoj ulici u Osijeku zaustavljen je osobni automobil Alfa Romeo osječkih registracijskih oznaka kojim je, višestruko kršeći zakonske odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao 29-godišnji Osječanin.

Upravljajući Gundulićevom ulicom u smjeru istoka, 29-godišnjak je na raskrižjima s Dubrovačkom, a potom i Aninom ulicom, pred semaforima pretjecao kolone od najmanje pet vozila kolničkim trakom namijenjenim za vozila koja skreću ulijevo, da bi nastavljao put prema istoku. Policijski službenici Postaje prometne policije, koji su uočili grubo kršenje propisa, uspjeli su zaustaviti automobil na autobusnom ugibalištu u Gundulićevoj ulici, prije raskrižja sa Županijskom ulicom.  

Protiv 29-godišnjaka, koji je tijekom posljednje tri godine zatečen u činjenju 13 prometnih prekršaja, slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama (čl. 70. st. 1. - nepropisno pretjecanje kolone; čl. 58. st. 2. - neoprezno neuključivanje u svoj kolnički trak pred semaforom; čl. 163. st. 1. - nekorištenje sigurnosnog pojasa). Za nabrojane prometne prekršaje predviđene su novčane kazne, u ukupnom iznosu od 3.200 kuna.

Ovo je inače treći ovogodišnji slučaj da je prometna policija po dojavi građana detektirala vozače koji su višestruko i grubo kršili prometne propise i svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavali promet. Ovakve dojave građana, kojima ovim putem zahvaljujemo, podižu razinu sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica