Prodavali cigarete na crno

BELI MANASTIR, OSIJEK - Pretragom doma 46-godišnjaka iz Belog Manastira 03. ožujka pronađeno je 58 kutija raznih cigareta bez nadzornih markica. Dan kasnije, na osječkoj tržnici na Gajevom trgu kod 56-godišnjakinje iz Osijeka pronađeno je 42 kutije cigareta i dvije vrećice duhana.

Pretragom doma 46-godišnjaka iz Belog Manastira 03. ožujka pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 58 kutija raznih cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine, protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Belom Manastiru. 

Na Tržnici na Gajevom trgu u Osijeku 04. ožujka u 11,00 sati policijski službenici su u prodaji cigareta zatekli 56-godišnjakinju iz Osijeka, kod koje su pronađene i uz potvrdu oduzete 42 kutije cigareta bez odgovarajućih markica i dvije vrećice rezanog duhana. Protiv Osječanke slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na duhanske prerađevine. 



Stranica