Razriješene četiri provale

VALPOVO - Policijski službenici PP Valpovo i Đakovo razriješili su četiri teške krađe provaljivanjem na svojim postajnim područjima, koje su izvršene krajem prošle i početkom ove godine.

Policijski službenici PP Valpovo podnijet će Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku protiv 14-godišnjakinje i 11-godišnjaka s postajnog područja zbog tri teške krađe provaljivanjem počinjena krajem prošle i početkom ove godine u Belišću i Valpovu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 14-godišnjakinja i 11- godišnjak s valpovačkog područja u prosincu prošle godine provalili u ugostiteljski objekt "Time out" u Gajevoj ulici u Belišću iz kojega su odnijeli 200 kuna. U siječnju ove godine pokušali su provalili u rashladnu vitrinu kioska "Tisak" u Belišću, a noć kasnije provalili su u trgovinu "Revita" u Osječkoj ulici u Valpovu iz koje su odnijeli 500 kuna. 

Policijski službenici PP Đakovo su kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnjak i 19-godišnjak iz Đakova počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Policijski službenici su 19. siječnja oko 02,20 sati zatekli provalnički dvojac u provali u trgovinu "Pan" u Parku pobjede u Đakovu. Nakon što su razbili staklo trgovine i ušli u prodajni prostor, sve cigarete koje su našli u trgovinu spremili su u transportnu torbu, kao i nekoliko boca alkoholnog pića i novac iz blagajne, u ukupnoj materijalnoj vrijednosti od oko 5.000 kuna. Prodajne artikle nisu uspjeli iznijeti iz trgovine. 

Osim kaznene prijave, protiv 23-godišnjaka (stranca sa stalnim boravkom u RH) podnesen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Đakovu, koji ga je proglasio krivim za počinjeni prekršaj iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (odavanje skitnji) te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od deset dana. 



Stranica