Dovršena kriminalistička istraživanja

OSIJEK, NAŠICE - Kroz dva različita kriminalistička istraživanja na području Osijeka i Našica razriješeno je pet teških krađa provaljivanjem za što su kazneno prijavljena tri mladića.

Kroz dva različita kriminalistička istraživanja na području Osijeka i Našica razriješeno je pet teških krađa provaljivanjem za što su kazneno prijavljena tri mladića.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 20-godišnjak i 19-godišnjak iz Bilja u ožujku i svibnju prošle godine provalili u caffe bar "Red brick" u Ružinoj ulici u Osijeku, čime su vlasnika oštetili za ukupno 2.700 kuna (odnijeli su novac i alkohol). Mladiće se tereti i da su u siječnju prošle godine ukrali metalni sef s novcem iz stana na Trgu Slobode u Osijeku, čime su vlasnika oštetili za 10.000 kuna. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku. Stariji osumnjičeni inače je od ranije poznat policiji po činjenju kaznenih djela, a nedavno je nad njim završeno kriminalističko istraživanje u PP Beli Manastir, kada je utvrđena osnovana sumnja da je uz još dvojicu kolega počinio kazneno djelo razbojništva nad 32-godišnjakom iz Belog Manastira kojega su izudarali rukama i nogama, gurnuli u kanal te mu oduzeli mobitel i novčanik. Tada je taj mladić kazneno prijavljen za još tri teške krađe provaljivanjem na području Baranje tijekom prošle godine. 

Za dvije teške krađe provaljivanjem u siječnju ove godine na području PP Našica kazneno je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku prijavljen 20-godišnjak iz Donje Motičine. Njega se tereti da je u noći između 31. prosinca 2009. i 01. siječnja 2010. godine provalio u dvije trgovine i ugostiteljski objekt u Gupčevoj ulici u njegovom mjestu, gdje je nastala ukupna materijalna šteta od oko 6.000 kuna. Ujedno ga se tereti da je između 09. i 11. siječnja provalio u trgovinu "Iglomir" u Radićevoj ulici u Našicama, gdje je nastala materijalna šteta od oko 450 kuna. 



Stranica