"Dolijao" provalnik i mladi vandali

OSIJEK - Kroz nekoliko različitih kriminalističkih istraživanja policijski službenici ove PU su razriješili četiri kaznena djela za što su nadležnim odvjetništvima prijavili pet osoba u dobi od 16 do 50 godina.

Kroz nekoliko različitih kriminalističkih istraživanja policijski službenici ove PU su razriješili četiri kaznena djela za što su nadležnim odvjetništvima prijavili pet osoba u dobi od 16 do 50 godina.

Pedesetogodišnjak iz Brođanaca 11. siječnja u 15,17 sati zatečen je i uhićen u Našičkom naselju u Osijeku na temelju raspisane potrage zbog kaznene odgovornosti. Prije sprovođenja u zatvor, Brođanac je doveden u službene prostorije I. PP Osijek na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela na našem području. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u rujnu i studenome prošle godine u Osijeku počinio dvije teške krađe provaljivanjem, i to u kantinu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Tvrđi iz kojega je ukrao hranu i piće u vrijednosti od oko 2.500 kuna te u obiteljsku kuću 62-godišnjakinje u Našičkom naselju u Osijeku iz koje je ukrao televizor, zidni sat i tri boce rakije u vrijednosti od oko 900 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja Brođanac je doveden u osječki zatvor.

Policijski službenici iz PP Čepin kazneno su Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku prijavili 17-godišnjaka iz Čepina i 16-godišnjaka iz Briješća zbog osnovane sumnje da su 04. siječnja počinili kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari jer su 40-godišnjaku iz Čepina oštetili njegov Audi A 6 (razbili su prednje vjetrobransko staklo, udubili i ogrebli prednja desna vrata, načinivši tako štetu od oko 3.000 kuna).

Još jedan mladi dvojac kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku - 16-godišnjak i 18-godišnjak iz Marijanaca. Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Donji Miholjac utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su mladići u alkoholiziranom stanju (mlađi sa 1,82 g/kg, a stariji sa 1,60 g/kg) 07. prosinca, hodajući pješke uz državnu cestu DC-34 (između Črnkovaca i Podravskih Podgajaca), uništili i oštetili niz stupića za označavanje ruba ceste, oštetivši donjomiholjački "Cesting" za oko 2.500 kuna. Postupano po odštetnom zahtjevu.

 



Stranica