Zlouporaba opojnih droga

OSIJEK - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku priveden je 24-godišnjak iz Nijemaca uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga (čl. 173. st. 1., 2. i 5. KZ - posjedovanje, preprodaja, navođenje). Uz njega Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kazneno je zbog zlouporabe opojnih droga (čl. 173. st. 1. i 2. KZ - posjedovanje i preprodaja) prijavljen i 24-godišnjak iz Đakova.

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku priveden je 24-godišnjak iz Nijemaca uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga (čl. 173. st. 1., 2. i 5. KZ - posjedovanje, preprodaja, navođenje). Uz njega Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kazneno je zbog zlouporabe opojnih droga (čl. 173. st. 1. i 2. KZ - posjedovanje, preprodaja) prijavljen i 24-godišnjak iz Đakova.

Kriminalističkim istraživanjem, koje su proveli policijski službenici PP Đakovo i Odsjek kriminaliteta droga PU osječko-baranjske uz suradnju policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak s područja Vinkovaca u razdoblju od 15. studenoga 2009. do 06. siječnja 2010. godine u nekoliko navrata 24-godišnjaku iz Đakova prodao najmanje 60 grama opojne droge marihuane, koji ju je kupio za daljnje plasiranje na tržište.

Kriminalističko istraživanje je započelo 06. siječnja u 15,20 sati kada je 24-godišnjak iz Đakova zatečen u Đurđancima u osobnom automobilu đakovačkih registracijskih oznaka u kojem je uočen paketić od PVC folije sa zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, težak 10,3 grama, koji mu je oduzet uz potvrdu. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga njegova doma, tijekom koje je pronađena i uz potvrdu oduzeta precizna digitalna vaga s fragmentima zelene biljne materije, PVC vrećica s mješavinom duhana, marihuane i sjemenkama konoplje marihuane, teška 1,3 grama te paketić alu-folije sa sjemenkama konoplje marihuane, težak 3,1 gram.

Stranica