Uporabljeno vatreno oružje

OSIJEK - U I. PP Osijek u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Osijeka zbog sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu, nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju te uništenje i oštećenje tuđe stvari. Policijski službenici su nad Osječaninom uporabili sredstva prisile - vatreno oružje, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Uporabe su nakon utvrđivanja činjeničnog stanja ocijenjene opravdanima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

U I. PP Osijek u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Osijeka zbog sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu, nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju te uništenje i oštećenje tuđe stvari. Policijski službenici su nad Osječaninom uporabili sredstva prisile - vatreno oružje, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Uporabe su nakon utvrđivanja činjeničnog stanja ocijenjene opravdanima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku. 

Ova PU je 09. siječnja zaprimila dojavu da je 31-godišnjak iz Osijeka počinio prekršaj iz čl. 4. Zakona o zaštiti nasilja u obitelji na štetu svog 65-godišnjeg oca, kojega je oko 16,20 sati udario drvenom letvom po glavi nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Ocu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Tridesetjednogodišnjak je osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka na prilaznoj cesti između ulica Zapadno predgrađe i Vinkovačke u Osijeku (kod poligona C), prilikom mimoilaženja, u vožnji namjerno udario u lijevi bok službenog policijskog vozila koje je dolazilo na intervenciju. Osječanin se nastavio kretati prema Vinkovačkoj ulici da bi se zaustavio na raskrižju. Policijski službenici, koji su nakon oštećenja vozila krenuli za počiniteljem, izašli su iz vozila i izdali jasnu naredbu: "Stoj, policija! Izađite iz vozila!", na što se Osječanin oglušio i krenuo automobilom na njih. Policijski službenici su potom dva puta izdali jasnu i glasnu naredbu: "Stoj, policija! Pucat ću!", na što se Osječanin opet oglušio, zbog čega je jedan od policajaca ispalio dva hica iz vatrenog oružja u zrak, a potom i u vozilo. Policijski službenici su se skokom u stranu spasili od jurećeg automobila, koji se nastavio kretati u smjeru "Ankin dvora", gdje je probio rampu. Osječanin je ondje ostavio vozilo i nastavio se pješke kretati po polju u blizini farme, gdje su ga sustigli pripadnici Interventne jedinice policije ove PU, koji su ga uz uporabu sredstava prisile - tjelesne snage i sredstava za vezivanje, uhitili i doveli u postaju, gdje je u tijeku nad njim kriminalističko istraživanje.

Protiv Osječanina, koji je tijekom opisanog događaja bio pod utjecajem alkohola (1,74 g/kg), podnesen je i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijski službenici i Osječanin nisu zadobili ozljede.



Stranica