U Jelisavcu teško ozlijeđen dječak

NAŠICE - U Jelisavcu je oko podneva 04. siječnja teško ozlijeđen 16-godišnjak, koji je hitno prevezen u OŽB Našice, gdje je zadržan na liječenju.

U Jelisavcu je oko podneva 04. siječnja teško ozlijeđen 16-godišnjak, koji je hitno prevezen u OŽB Našice, gdje je zadržan na liječenju.

Obavljenim očevidom i provedenim izvidima utvrđeno je da je 16-godišnjak iz Jelisavca 04. siječnja oko 12 sati u šupi obiteljske kuće isjekao cijev zračne puške (koju su dva dječaka, inače susjedi, nedavno pronašli na obližnjem otpadu), stavio je u škrip i pokušao u nju ugurati 9-milimetarski metak (koji su također našli odbačenog uz ribnjak). Kako zbog nesrazmjera otvora cijevi i debljine metka, metak nije htio u cijev, 16-godišnjak je uzeo čekić i njime udario u detonatorsku kapislu metka, zbog čega je došlo do ispaljenja. Na žalost metak je pogodio drugog 16-godišnjaka (koji se cijelo vrijeme nalazio u šupi i promatrao što mu susjed radi) u trbuh i teško ga ozlijedio. Ozlijeđeni dječak hitno je prevezen u OŽB Našice, gdje je operiran i zadržan na daljnjem liječenju. Prema posljednjim informacijama, dječak je stabilno i izvan životne opasnosti.

Zbog ovoga i sličnih događaja ponovno ističemo da je na snazi Zakon o oružju koji je omogućio dragovoljnu predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari bez sankcija, dakle bez prekršajne ili kaznene odgovornosti. Ona se dogovora pozivom na besplatni broje telefona 92. Molimo građane da ne odbacuju opasna sredstva kako bismo izbjegli tragedije, a ukoliko se uoče odbačena sredstva molimo da se o tome odmah izvijesti policija na broj telefona 92. 



Stranica