Oštetio zagrebački "Nike"

OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnjak iz Belog Manastira počinio kazneno djelo povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke, oštetivši tvrtku "Nike" iz Zagreba za više od 57.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnjak iz Belog Manastira počinio kazneno djelo povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke, oštetivši tvrtku "Nike" iz Zagreba za više od 57.000 kuna.

Pedesetogodišnjak je kao ulazni putnik u RH 27. listopada 2009. godine u 17,20 sati doputovao autobusom na MCGP Batina u kojemu su pronađene tri neprijavljene torbe sa 170 komada različite tekstilne robe (trenirke "Nike" i "Puma" te muške i ženske majice "Nike" i "Lakosta"), za koje je utvrđeno da pripadaju njemu. Robu su oduzeli carinici, a protiv 50-godišnjaka su pokrenuli prekršajni postupak. 

Kriminalističkim istraživanjem, tijekom kojega su pribavljeni nalazi i stručna mišljenja vještačenja robe, utvrđeno je da je 50-godišnjak počinio i kazneno djelo jer je odjeću s krivotvorenom robnom markom, za koju je utvrđeno da je povrijeđeno industrijsko vlasništvo, odnosno zaštićeni žig (prema čl. 7. Zakona o žigu), pokušao neovlašteno prenijeti preko granične crte.

Temeljem zaprimljenog odštetnog zahtjeva tvrtke "Nike" ovim djelom počinjena je materijalna šteta od 57.736 kuna. Protiv osumnjičenika slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 



Stranica