Dovršeno kriminalističko istraživanje

OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16-godišnjak iz Osijeka 18. prosinca oko 20,50 sati počinio kazneno djelo razbojništva prijeteći pištoljem djelatnici u trgovini "As" u Naselju V. Nazora u Osijeku. Za pomaganje u ovom razbojništvu kazneno je prijavljen 18-godišnji Osječanin.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16-godišnjak iz Osijeka 18. prosinca oko 20,50 sati počinio kazneno djelo razbojništva prijeteći pištoljem djelatnici u trgovini "As" u Naselju V. Nazora u Osijeku. Za pomaganje u ovom razbojništvu kazneno je prijavljen 18-godišnji Osječanin.

Šesnaestogodišnjak je oko 20,50 sati ušao u trgovinu i odmah prišao djelatnici uperivši u nju pištolj. Zatražio je novac, koji je odmah i dobio. Sa sobom je odnio oko 900 kuna i šteku Marlboro lighta. Nedaleko mjesta događaja u 21,09 sati ophodnja je zatekla mladića koji je odgovarao opisu razbojnika. Šesnaestogodišnjak je ubrzo doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku (čl. 218. st. 1. KZ)

Uz njega kazneno je prijavljen i 18-godišnji Osječanin zbog osnovane sumnje da je mlađem kolegi dao pištolj iako je znao da s njim misli izvršiti kazneno djelo. Mladić je prijavljen za pomaganje u izvršenju kaznenog djela razbojništva (čl. 218. st. 1. u vezi čl. 38. st. 2. KZ).

U razbojništvu je upotrijebljen pravi pištolj, koji ima zalivenu cijev.



Stranica