Razriješeno 8 kaznenih djela

OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. PP Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 32-godišnjak iz Ivanovca na području Osijeka tijekom ovoga mjeseca počinio osam kaznenih djela te da mu je u tri djela pomagao 31-godišnjak iz Kotline u Baranji.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. PP Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 32-godišnjak iz Ivanovca na području Osijeka tijekom ovoga mjeseca počinio osam kaznenih djela te da mu je u tri djela pomagao 31-godišnjak iz Kotline u Baranji. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvojac je uhićen 13. prosinca u 04,05 sati kada su zatečeni u provali u ugostiteljski objekt Gradska kavana na Trgu slobode u Osijeku, a kod sebe su imali pajser i švedska kliješta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su uz ovaj pokušaj teške krađe provaljivanjem istu noć (13. prosinca oko 02,45 sati) u restoranu Hong Kong u Storssmayerovoj ulici u Osijeku izvršili kazneno djelo teške krađe. Dvojac je ušao u otključani restoran u kojem su otuđili ladicu blagajne s oko 1.000 kuna.

Osumnjičeni su zajedno počinili i tešku krađu provaljivanjem (također u noći između 12. i 13. prosinca) u tvrtku Gravia u Gundulićevoj ulici u Osijeku, iz koje su otuđili dva mobitela i novac, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od oko 4.100 kuna.

Za ostalih pet teških krađa provaljivanjem izvršenih ovoga mjeseca na područje u Osijeka sumnjiči se 32-godišnjak iz Ivanovca (u trgovinu Mundus, pizzeriju Lira, tvrtku Auto-magister, Udrugu gluhih i nagluhih i salon L-Orange u kojima je nastala ukupna šteta od oko 740 kuna).

Stranica