Proveden nadzor nad noćnim izlascima mladih

BELI MANASTIR - Policijski službenici PP Beli Manastir tijekom vikenda proveli su pojačani nadzor noćnih izlazaka mladih - iza 23 sata zatečena i 14-godišnjakinja sa 0,46 g/kg alkohola u krvi.

Policijski službenici PP Beli Manastir su u noći između 24. i 25. listopada proveli pojačani nadzor noćnih izlazaka mladih na javnim mjestima s ciljem poštivanja odredaba Obiteljskog zakona, konkretnije članka 95. (propuštanje roditeljske skrbi o zabrani noćnih izlazaka djeci i mladima do 16 godina starosti), kao i zbog suzbijanja protupravnog ponašanja te uspostave povoljnog stanja sigurnost, zaštite djece i maloljetnih osoba.
Od 22 do 06,00 sati obišlo se ukupno devet ugostiteljskih objekata. U tri objekta evidentirano je točenje alkohola maloljetnicima. Ujedno je utvrđena i jedna povreda čl. 95. Obiteljskog zakona - četrnaestogodišnjakinja je zatečena iza 23 sata na javnom mjestu bez pratnje odrasle osobe, a k tome je alkotestiranjem utvrđeno da je imala i 0,46 g/kg alkohola u krvi. Tijekom pojačanog nazora utvrđeni su i prekršaji točenja alkohola osobama pod vidnim utjecajem alkohola te iznošenje pića izvan lokala.
Zbog navedenih prekršaja slijede optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Belom Manastiru i obavijest Centru za socijalnu skrb o zatečenoj maloljetnici na javnom mjestu iza 23 sata.



Stranica