Rezultati akcije prometne policije

OSIJEK - Na području Osijeka 09. listopada, u vremenu od 15,00 do 19,00 sati, provedene su mjere pojačanoga nadzora sudionika u prometu s naglaskom na vozače mopeda i motocikla.

Na području Osijeka 09. listopada, u vremenu od 15,00 do 19,00 sati, provedene su mjere pojačanoga nadzora sudionika u prometu s naglaskom na vozače mopeda i motocikla.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 20 prekršaja od kojih su 15 počinili upravo motociklisti i mopedisti. Kod deset mopeda i motocikala utvrđen je prekršaj tehničke neispravnosti i to u vidu uklanjanja 'blokada', koje služe limitiranju brzine kretanja vozila kao i prekršaja činjenja prekomjerne buke. U svim navedenim slučajevima vozila su isključena iz prometa i privremeno su od vozača oduzete registracijske pločice dok se ponovnim tehničkim pregledom ne utvrdi tehnička ispravnost vozila.

S ovakvim aktivnostima nastaviti će se i ubuduće u cilju zaštite svih sudionika cestovnoga prometa, a u ovome slučaju jednih od najugroženijih poput mopedista i motociklista.  
 


Stranica