Otkriveni provalnici u Đakovu

ĐAKOVO - Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su trojica Đakovčana, u dobi od 19 do 23 godine, pojedinačno ili u paru počinili pet teških krađa provaljivanjem.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su trojica Đakovčana, u dobi od 19 do 23 godine, pojedinačno ili u paru tijekom prošlog i ovog mjeseca počinili pet teških krađa provaljivanjem na području Policijske postaje Đakovo. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Devetnaestogodišnjak i 21-godišnjak se sumnjiče da su tijekom noći između 17. i 18. kolovoza u Starčevićevoj ulici u Đakovu provalili u pogon za preradu drveta u vlasništvu 44-godišnjaka iz Ovčare i prostore zagrebačke tvrtke Krka farm, koje su oštetili za ukupno 20.000 kuna. Iz tih prostora sa sobom su odnijeli računalo, pisač, sedam trofaznih elektorotora, uređaj za automatski pomak s elektromotorom, kružnu pilu, više mazalica, kopresor, dva akumulatora, alnaser s viljuškara, električni uređaj za punjenje akumulatora te viljuškar.  

Dvadesetjednogodišnjak i 23-godišnjak se sumnjiče da su u noći između 03. i 04. rujna u Preradovićevoj ulici u Đakovu provalili u prostore tvrtke Drvotokarija, iz kojih su 57-godišnjem vlasniku otuđili 620 kuna, dva monitora, mobitel Nokia, Ina karticu, oštetivši ga za oko 3.000 kuna.

Isti dvojac tereti se da su u Budrovcima tijekom iste noći provalili u trgovinu autodijelovima u vlasništvu 56-godišnjaka, kojega su oštetili za oko 500 kuna krađom više pakovanja motornih ulja. 

Tijekom noći između 06. i 07. rujna 21-godišnjak i 23-godišnjak provalili su u prostore dvije tvrtke u ulici F. Račkog u Đakovu. Iz tvrtke Pars i Šumarije Đakovo odnijeli su Stih pilu, bocu za plin, 10 kuna, pet protupožarnih aparata, aparat za varenje, elektromotor, auto-radio uređaj, bušilicu, brusilicu, komplet alata u ukupnoj materijalnoj vrijednosti od oko 16.000 kuna. 

Dvadesetjednogodišnjak se tereti za provalu u tri teretna vozila tvrtke Energa inžinjering iz Đakova, iz kojih je otuđio oko 100 litara dizela u ukupnoj vrijednosti od oko 750 kuna.

 





Stranica