Vozio autocestom u suprotnom smjeru

OSIJEK - Šezdesettrogodišnjak iz Čepinskih Martinaca noćas se provozao autocestom A-5 u suprotnom smjeru.

Noćas oko 00,15 sati na auto-cesti A-5, dionica Osijek – Čepin, zatečen je 63-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault Clio u vožnji suprotnim tj. zabranjenim smjerom i pod utjecajem alkohola od 1,51 promila.

Radilo se o hrvatskom državljaninu sa prebivalištem u Čepinskim Martincima, kojemu je nakon zaticanja određeno smještanje u posebne prostorije Postaje prometne policije Osijek do otrežnjenja.

Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Osijeku, a predviđena je novčana kazna od minimalno 7.000 kuna te zabrana upravljanja osobnim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.
           
Dojava o spomenutom ugrožavanju prometa na auto-cesti, zaprimljena je od djelatnice Hrvatskih auto-cesta. Šezdesetrogodišnjak se tijekom vožnje suprotnim smjerom mimoišao s nekoliko vozila, koji su ga naizmjeničnim paljenjem svjetala upozoravali o njegovom opasnom ponašanju u prometu, te je nakon toga, izvršio radnju polukružnog okretanja i uputio se u pravilnom smjeru, kada ga je zaustavila policijska ophodnja.    


Stranica