Prijavljen za lažne anonimne dojave

Policijski službenici PP Našice i I. PP Osijek kazneno su prijavili 27-godišnjeg Osječanina zbog lažnih anonimnih dojava.

Dvjema različitim kriminalističkim obradama policijskih službenika PP Našice i I. PP Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumje da je 27-godišnjak iz Osijeka u dva navrata počinio kazneno djelo širenje lažnih i uznemirujućih glasina. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava.
          Osnovano se sumnja da je Osječanin 22. svibnja ove godine u 22,54 sati nazvao Centar 112, te dežurnom djelatniku dojavio da je bomba u kafiću Zrinjevac, nakon čega je spustio slušalicu. Pirotehničar Protueksplozijskog odsjeka ove PU ubrzo je utvrdio da se radi o lažnoj dojavi. Ujedno je utvrđeno da je 50 minuta ranije, točnije u 22,01 sati, ista osoba nazvala Centar 112 i lažno prijavila da su na Zrinjevcu nevremenom oštećena tri osobna automobila. 
           Drugom obradom utvrđeno je da je 27-godišnji Osječanin 01. lipnja u 21,11 sati nazvao Centar 112 i rekao je da u Razbojištu kod jedne obitelji, kojoj je naveo prezime, došlo do požara u staji. Policijska ophodnja je ubrzo utvrdila da se radi o lažnoj dojavi. Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske istu večer je u 21,20 sat od Centra 112 zaprimio dojavu da ih je s istog broja nazvala muška osoba i prijavila da je postavljena bomba u ugostiteljskom objektu Venera u Budimcima. Ubrzo je provjerama utvrđeno da je i druga dojava te večeri bila lažna.   



Stranica