U dva dana izgorjele dvije balirke

BELI MANASTIR - 05. i 06. lipnja u Baranji u potpunosti izgorjele balirke. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 260.000 kuna.

U polju kod Podolja 05. lipnja oko 13 sati došlo je do požara na poljoprivrednom požaru za baliranje slame, u vlasništvu 31-godišnjaka iz Podolja. Požar su ugasili pripadnici JPVP grada Belog Manastira. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed zagrijavanja ležaja valjka stroja zbog čega je došlo do zapaljenja čestica prašine i i bala slame, te je balirka u potpunosti izgorjela, a i ujedno se zapalilo i oko 300 četvornih metara pšenice na istoj poljoprivrednoj površini. Šteta iznosi oko 130.000 kuna. 
Dvadesetčetiri sata kasnije (06. lipnja oko 14,30 sati) došlo je do požara na balirki koja je radila na polju između Bolmana i Jagodnjaka, koja je u vlasništvu Belja. Požar, koji se proširio i na strnjak s baliranom slamom, tako da je u potpunosti izgorjeo stroj i 500 bala, ugasili su pripadnici JPVP grada Belog Manastira i DVD-a Jagodnja. Materijalna šteta iznosi oko 130.000 kuna.



Stranica