Zlouporaba položaja i ovlasti

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/novac01.jpg

OSIJEK - Provedenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja da je 12 osoba s područja PU osječko-baranjske počinilo kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja da je 12 osoba s područja PU osječko-baranjske počinilo kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, od siječnja 2008. do travnja 2011. godine, 60-godišnjak iz Osijeka je kao djelatnik tvrtke iz Osijeka, odnosno kao administrator u voznom parku, kreditnim karticama za plaćanje goriva, plaćao gorivo i cestarinu za svoj osobni automobil. Također je više kartica za plaćanje goriva davao 59-godišnjem Osječaninu, vozaču u istoj tvrtci.

Vozač je uz pomoć 10 djelatnika benzinskih postaja s osječkog područja lažno prikazivao da je na pumpama točeno gorivo u vozila tvrtke obzirom da su mu isti izdavali fiktivne račune. On je račune odnosio zajedno s novcem 60-godišnjem administratoru voznog parka koji je račune evidentirao u službene evidencije tvrtke, dok je novac zadržao za sebe.

Na ovaj način su oštetili tvrtku iz Osijeka za oko 780 tisuća kuna. Policija podnosi posebno izvješće ŽDO-u iz Osijeka.



Stranica