Zbog zlouporabe opojnih droga prijavljeno sedam osoba

Slika /droge/droga9.jpg

       Kriminalističkom obradom nad više osoba s područja PU osječko-baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je sedam osoba iz Osijeka i Belišća u dobi od 22 do 37 godina počinilo kazneno djelo zlouporabe opojnih droga (posjedovanje, proizvodnja, kupoprodaja, posredovanje pri kupoprodaji, omogućavanje konzumiranja opojnih droga u svom prostoru). Protiv osumnjičenih, koji su od prije poznati policiji, slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
       Policijski službenici PP Beli Manastir su prilikom nadzora prometa 29. lipnja u 18,35 sati u Bilju zaustavili osobni automobil Seat Cordobu osječkih registracijskih oznaka, u kojemu su se nalazili 22-godišnjak i 25 godišnjak iz Osijeka. Provođenjem policijskih ovlasti kod mlađega je pronađena precizna digitalna vaga, a u automobilu 5,6 grama marihuane. Izvidima je utvrđeno da su drogu kupili od 26-godišnjaka iz Josipovca, koji neprijavljeno boravi u stanu na Vijecu Ivana Meštrovića u Osijeku. Pretragom toga stana uz sudski nalog pronađene su i uz potvrdu oduzete tri stabljike marihuane zasađene u kaliće, a visoke oko 60 centimetara, fluorescentna svjetiljka za pospješivanje rasta biljaka, 38,9 grama marihuane u više paketića, 5,1 gram amfetamina - speed, precizna digitalna vaga s tragovima zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu, te osam metaka. 
       Ujedno je utvrđeno da je 22-godišnjak nekoliko puta prodavao drogu 25-godišnjaku te da mu je u svom automobilu omogućavao konzumiranje droge. 
       Daljnjim provođenjem kriminalističke obrade utvrđena je osnovana sumnja da je taj 26-godišnjak iz Josipovca drogu uz posredovanje 37-godišnjaka iz Belišća u više navrata kupovao od za sada nepoznatih osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije. Pretragom doma 37-godišnjaka pronađen je i uz potvrdu oduzet jedan joint.
       Izvidima su obuhvaćene još dvije osobe, 29-godišnjak i 28-godišnjak iz Osijeka. Za starijega je utvrđeno da je nekoliko puta posredovao u kupoprodaji marihuane i da je u svom stanu omogućavao konzumiranje opojnih droga drugim osobama, a za mlađega koji nam trenutno nije dostupan i za kojim su na snazi mjere traganja, je utvrđeno da je također u svom stanu omogućavao drugim osobama konzumiranje opojnih droga.
          



Stranica