Zbog alkohola „odmorili“ u policijskim postajama

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg
FOTO: Ilustracija

OSIJEK - Dana 24. kolovoza u 01,35 sati u Osijeku u nadzoru prometa zatečen je 21-godišnji vozač osobnog automobila, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,35 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
NAŠICE - U večernjim satima u Našicama u nadzoru prometa zatečen je 26-godišnji vozač osobnog automobila, kojemu je utvrđena prisutnost od 1,74 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
TAKOĐER U BLIZINI NAŠICA - Na županijskoj cesti broj 4077 jučer u 2,10 sati u nadzoru prometa zatečen je 58-godišnji vozač osobnog automobila, koji se odbio alkotestirati. Vozač je uhićen sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
ĐAKOVO - U Đakovu je u nedjelju oko 3,15 sati zatečen 30-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom, na kojem je k tome imao i nepripadajuće registracijske oznake, a nije se ni zaustavio na znak stop policijskog službenika. Nakon zaustavljanja ovoga vozača alkotestom mu je utvrđena prisutnost od 1,10 promila alkohola u krvi, pa je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 9.200 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova, a zbog nepripadajućih registracijskih pločica protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica