Zatečeni u prometu uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija02.jpg
Od 28. do 30. prosinca na području ove policijske uprave u prometu su zatečena 23 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od čega dvadeset jedan vozač osobnog automobila te po jedan vozač mopeda i bicikla.
 
U navedenom periodu, osim prekršaja u svezi alkohola, evidentirano je još 129 prekršaja, od čega 62 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 28 ostalih prekršaja.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 30. prosinca u 20,25 sati u Rakitovici, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,06 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U Zapadnom predgrađu u Osijeku 29. prosinca u 22,35 sati zaustavljan je 28-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad 3 godine već dva puta pravomoćno presuđivan za isti prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Istoga dana u 23,35 sati u Kolodvorskoj ulici u Osijeku zaustavljan je 34-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
 


Stranica