Za policijske službenike u PU osječko-baranjskoj započeo je tečaj Programa osposobljavanja za mentore vježbenika srednje stručne spreme, koji će trajati od 7. do 11. studenoga 2022.godine.

  • Slika /2022/Mentori/IMG_0012.JPG
  • Slika
  • Slika

Mentori tijekom ovog tečaja naučit će kako na najbolji način prenijeti znanje na vježbenike u praksi

FOTO: PU osječko-baranjska

Polaznicima se na otvaranju tečaja uvodno obratio policijski službenik za stručno usavršavanje policije pri Uredu načelnika PU osječko-baranjske i koordinator ovoga tečaja, Vjekoslav Kopljar, a trodnevnu edukaciju provest će policijski službenici Policijske akademije: Mladen Kovačević iz Policijske škole Josip Jović, Dubravka Labus iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju i Alma Boršić-Banak voditeljica tečaja iz Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno-obučne centre Valbandon i Dramalj, sukladno Odluci Glavnog ravnatelja policije i Planu policijskog obrazovanja Policijske akademije.
 
Vjekoslav Kopljar je u ime Ureda načelnika pozdravio predavače i nazočne polaznike ove PU te je istaknuo da tečaj ima zadatke da se policijski službenici osposobe za samostalno obavljanje poslova mentora, primjenom znanja, sposobnosti i vještina usvojenih na ovom tečaju, razvija profesionalni stav i odgovornost mentora prema vježbeniku, unaprijedi rad mentora te razvije nove načine i metode u obuci vježbenika i poveže prethodna znanja stečena kroz školovanje u Policijskoj školi Josip Jović u cjelinu za kvalitetno, zakonito i stručno postupanje policijskih službenika u njihovom svakodnevnom radu i postupanju i primjeni zakonskih odredbi. 
 
Alma Boršić-Banak, voditeljica Tečaja istaknula je da se obuka nastavlja za ukupno 450 policijskih službenika – polaznika svih Policijskih uprava, a koji će nakon završetka programa postati mentori vježbenicima srednje stručne spreme i koji će svoje znanje i vještine prenijeti novim kolegama i voditi ih do polaganja državnog ispita i stjecanja ovlaštenja. Dakle, osim što će svojim primjerom, znanjem i iskustvom potvrditi vježbenicima njihovu odluku da postanu policajci, policijski službenici – mentori tijekom ovog tečaja naučit će kako na najbolji način prenijeti to znanje na vježbenike u praksi.

Stranica