Vrtićarcima provedena edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu

  • Slika /2024/Prevencija/edukacije sni/2762024/20240626_101229.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeca su iskazala odlično znanje te su svi točno odgovorili na postavljena pitanja

FOTO: PU osječko-baranjska

U suradnji s Policijskim moto klubom Osijek i Autoškolom Pilot iz Osijeka, jučer je u Dječjem vrtiću Kosjenka u Osijeku, sukladno aktivnostima preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“, održana edukacija, radionica i testiranje djece predškolskog uzrasta o osnovama sigurnog i pravilnog ponašanja u prometu.
 
U zanimljivom i poučnom druženju s djecom, voditelj auto škole i policijski službenik za prevenciju, Policijske uprave osječko-baranjske djeci su ukazali na najbitnija pravila sudjelovanja u prometu općenito, a posebice kao pješak.
 
Nakon edukacije koja je održana u prostoru vrtića, djeca su krenula u šetnju s policajcem, voditeljem autoškole i članovima Policijskog moto kluba Osijek te kroz radionicu u realnim situacijama u prometu shvatili o čemu su razgovarali i koje sve opasnosti vrebaju za najranjiviju skupinu u prometu, pješake.
 
Najuzbudljiviji dio ovih aktivnosti nastupio je nakon povratka u prostorije vrtića, kada je uslijedilo testiranje predškolaca i provjeravanje stečenog znanja. Ispitna komisija koja se sastojala od njihove tete, voditelja auto škole i policajca pojedinačno je djeci postavljala pitanja, a djeca su iskazala odlično znanje te su svi točno odgovorili na postavljena pitanja.
 
Zbog odličnog znanja i uzornog vladanja u prometu članovi Policijskog moto kluba Osijek djeci su podijelili diplome i bedževe za uspješno završen tečaj sigurnog sudjelovanja u prometu - diplomirani pješak!

Stranica