Vozio kamion s 2 promila

Slika /2020/DRAGER/IMG-6706e086defa3ce1904e436236c17ffb-V.jpg

U prometu je zaustavljeno 5 vozača kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi  

FOTO: Ilustracija

Jučer, 14. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,45 sati, na lokalnoj cesti broj 44023 između Tiborjanaca i Bocanjevaca, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 38-godišnji hrvatski državljanin iz Bocanjevaca.
Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu.

Oko 15,25 sati na južnoj obilaznici Grada Osijeka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.
Vozač teretnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog nepropisnog pretjecanja udario u zadnji dio osobnog automobila te napustio mjesto prometne nesreće.
Vozač je naknadno pronađen i uhićen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 30000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 17,00 sati u Osijeku, u Ulici Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Vozač osobnog automobila 20-godišnji hrvatski državljanin iz Osijek je zbog  neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu te mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 

Stranica