Vozio bicikl s 1,65 promila

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkohol.jpg

Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

FOTO: Ilustracija

Jučer, 3. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 16,10 sati, u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 48-godišnji hrvatski državljanin iz Darde.

Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 16,30 sati, u Antunovcu, dogodila se prometna nesreća (nalet na drugo vozilo zbog neprilagođene brzine) u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a kod vozača osobnog automobila 28-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
 

Stranica