Vozio 165 km/ h

Slika plakati/brzina.jpg

OSIJEK - Na državnoj cesti broj 7 (zapadna obilaznica), 20. svibnja oko 21,30 sati , zaustavljen je 30-godišnjak iz Zagreba, vozač osobnog automobila marke „Alfa Romeo“, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Prethodno je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Traffivision“ (tzv. „presretač“) utvrđena brzina od 165 km/h na dionici ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.

Na državnoj cesti broj 7 (zapadna obilaznica), 20. svibnja oko 21,30 sati , zaustavljen je 30-godišnjak iz Zagreba, vozač osobnog automobila marke „Alfa Romeo“, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Prethodno je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Traffivision“ (tzv. „presretač“) utvrđena brzina od 165 km/h na dionici ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h.  

Za prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08) predviđena je kazna u novčanom iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima «B» kategorije u trajanju od 12 mjeseci i po pravomoćnosti 3 negativna prekršajna boda. 

Za napomenuti je kako je isti do sada počinio ukupno 10 prekršaja iz područja sigurnosti cestovnog prometa od čega 5 prekršaja brzine, a vozačku dozvolu posjeduje 9 godina.



Stranica