Vozili brzo i pod utjecajem alkohola

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/brzina.jpg

Jučer, 23. listopada na području ove PU u nadzoru prometa  zatečena su 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,12 sati u Našicama, kada je zatečen 59-godišnji hrvatski državljanin iz Našica i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,51 g/kg.

U 10,07 sati u Osijeku u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaustavljen je 42-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Do sada je, unazad tri godine, dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Isti je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 10,56 sati na državnoj cesti broj 518, u Ernestinovu, u Školskoj ulici, zaustavljen je 39-godišnji hrvatski državljanin iz Beketinaca, vozač osobnog automobila marke „Audi A6“, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Prethodno je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Famalaser“ utvrđena brzina od 114 km/h na dionici ceste u naselju gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

U 11,20 sati u Josipovcu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a 38-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2700 kg, imao je 0,83 g/kg alkohola u krvi.

U 20,35 sati u Piškorevcima, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a 63-godišnji hrvatski državljanin iz Piškorevaca, koji je upravljao osobnim automobilom, imao je 2,59 g/kg alkohola u krvi. Isti je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.



Pisane vijesti