Vozili alkoholizirani i bez vozačke dozvole

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

Sud u roku od 15 dana donosi odluku o počinjenom prekršaju i postupanju s privremeno oduzetim vozilom  

FOTO: Ilustracija

Jučer, 18. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 osobnog automobila, 1 mopeda i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,55 sati, na đakovačkoj obilaznici, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 29-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Vrbe.
Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 15,50 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 20-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje.
U razdoblju od 1. kolovoza prošle godine do 18. lipnja ove godine 20-godišnjak je  2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te mu je sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.
 Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne uvjete za polaganje vozačkog ispita i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Stranica