Višestruki prijestupniku prometu

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_autocesta01.jpg

OSIJEK - Na državnoj cesti broj 7 (zapadna obilaznica Darda - Osijek) zaustavljen je 25-godišnjak iz Belog Manastira u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Na državnoj cesti broj 7 (zapadna obilaznica Darda - Osijek) zaustavljen je 25-godišnjak iz Belog Manastira u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Uređajem za nadzor brzine kretanja vozila tzv. presretačem utvrđena mu je brzina kretanja vozila od 214 km/h na dionici ceste van naselja gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 90 km/h. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna iznosu od tri do sedam tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima «B» kategorije u trajanju od dvanaest mjeseci i po pravomoćnosti tri negativna prekršajna boda. Osim prekršaja brzine utvrđena mu je i prisutnost alkohola u krvi od 0,54 g/kg.

Vozač je do sada počinio ukupno 44 prekršaja iz područja sigurnosti cestovnog prometa, od čega 7 brzine i 2 alkohola, a vozačku dozvolu posjeduje od 2005. godine.



Stranica