Pojačane mjere u prometu - vozači oprez !

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Policajac_Fama_Laser_03.JPG

Provest će se mjere pojačanog nadzora prometa u cilju suzbijanja prekršaja koji su uzročnici prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

Koristeći situaciju s pandemijom COVIDA-19 pojedini vozači krše prometne propise na način da upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene i takvim neodgovornim ponašanjem izazivaju prometne nesreće, često s najtežim posljedicama. Zbog navedenog ponašanja na području Republike Hrvatske u proteklom, relativno kratkom razdoblju dogodilo se (proteklih 10-tak dana) više prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, u kojima je smrtno stradalo 13 osoba.
 
Većinu prometnih nesreća prouzročili su mladi vozači, odnosno mlađe osobe upravljajući osobnim vozilima ili motociklima, prioritetno zbog grubog kršenja prometnih propisa. Glavni uzrok smrtnog stradavanja kretanje je nepropisnom, odnosno brzinom neprimjerenom uvjetima na cestama, prilikom čega su vozači slijetali s kolnika, nalijetali na objekte koji se nalaze uz kolnik, odnosno prelazili svojim vozilom na suprotnu stranu kolnika i sudarali se s vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera.
 
Policijski službenici će se u slijedećem razdoblju usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.
 
Od ponedjeljka, 11. svibnja, s radom započinju i ugostiteljski objekti te se očekuje veća posjećenost budući su duže razdoblje ugostiteljski objekti bili zatvoreni.
 
Za provedbu mjera koristiti će se maksimalan broj policijskih službenika i sva raspoloživa tehnička sredstva, kao i vozila bez policijskih obilježja te će na širem području ove PU biti prisutan i mobilni tim.
 
             
 
          

Stranica