Obilježavanje Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece

  • Slika /2019/1PREVENCIJA/DANPREVZLOSTDJECE/A4 MUP sigurni internet FIN v2.jpg
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece održat će se radionice i predavanja.

Na inicijativu UN-ove partnerske organizacije Women’s World Summit Foundation – WWSF već dugi niz godina u mnogim zemljama 19. studenoga obilježava se kao Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece. WWSF je tijekom godina nadogradio i proširio ovu aktivnost u svjetsku kampanju pod nazivom „19 dana aktivizma za prevenciju nasilja nad djecom i mladima“. Kampanja je usmjerena na razvoj prevencijske kulture te nudi 19 tema ili područja u kojima su najizraženiji rizici od zlostavljanja i zanemarivanja djece. Vodeća tema za 2019. godinu je sprečavanje diskriminacije djece na temelju zdravstvenoga stanja.
 
Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, u suradnji s Izviđačkim klubom Javor Osijek, pridružio se ovoj inicijativi aktivnim poticanjem obilježavanja toga dana kroz radionice i predavanja o sigurnosti i zaštite djece na internetu. Ovim aktivnostima želi se pridonijeti izgradnji nulte tolerancije prema nasilju nad djecom, u skladu s krilaticom: „Nema opravdanog nasilja nad djecom. Svako nasilje nad djecom može se spriječiti.“
 
Radionice i predavanja će se održati 18., 19. i 21. studenog u večernjim satima, u prostorijama Izviđačkog kluba u Ulici Zmaj Jove Jovanovića 21 u Osijeku.   
 
 

Stranica