Nulta točka tolerancije prema svakoj vrsti nasilja!

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/auto_policija04.jpg

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske policijskog službenika je privremeno udaljio iz službe.  

Noćas oko 2.00 sati u na području grada Osijeka, 40-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske, koji se nalazi na bolovanju, u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu. Tijekom napada supruga je izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje. U tom trenutku na dvorištu se nalazio i 39-godišnji susjed koji je izašao čuvši kako 34-godišnjakinja zove u pomoć. Navedeni 40-godišnji policijski službenik tad je oružjem zaprijetio i susjedu.
 
Odmah po dojavi na mjesto događaja žurno su stigli policijski službenici nadležne policijske postaje koji su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje.
40-godišnjem policijskom službeniku na mjestu događaja je izmjerena koncentracija od 1,18 grama po kilogramu alkohola u krvi, oduzet mu je službeni i privatni pištolj, te je uhićen i u ovom trenutku se nalazi u  prostorijama PU.
 
U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske policijskog službenika je privremeno udaljio iz službe.
 
Ovom prilikom želimo naglasiti da Policijska uprava ima nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju koje je posljednjim izmjenama Zakona o policije (NN 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19) propisano kao teža povreda službene dužnosti. 
Policijski službenici dužni su sa posebnim obzirom odnositi se prema žrtvama nasilja, svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu  promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena, stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima, naprotiv.
 
 

Stranica