Iz nabujalog Dunava spašeni migranti

  • Slika /2019/3OSTALO/POTONULOPLOVILO/IMG-bff6192632a21ed23330cbdb347cf78e-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Osim pothlađenosti, nitko nije ozlijeđen.

Danas, 3. lipnja, oko 4,50 sati i 5,35 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku.
 
Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj službenim su plovilima krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć te su se u potragu uključila tri  policijska plovila.
 
Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smjestili ih na jedno od tri službena policijska plovila.
 
Potom je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda nakon čega je djelomično potonulo.
 
Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu ozlijeđene. 
  
U tijeku je očevid Očevidne ekipe PU osječko – baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje.
 

Stranica