Uspješnom suradnjom građana i policije s gradskih prometnica sustavno se uklanjaju vozila koja stvaraju prekomjernu buku

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/policajac_promet3.jpg

Samo tijekom prošle godine je na izvanredni tehnički pregled upućeno 106 vozila od kojih je na 104 vozila utvrđena tehnička neispravnost

FOTO: Ilustracija

Dojave građana u velikoj su mjeri doprinijele sankcioniranju vozača koji tehnički neispravnim vozilima narušavaju mir građana, prvenstveno u noćnim satima, što je rezultiralo da je policija u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine na izvanredni tehnički pregled uputila 106 vozila od kojih je na 104 vozila utvrđena tehnička neispravnost. Od ukupnog broja vozila kod kojih su utvrđene tehničke neispravnosti 57 je osobnih automobila, 16 motocikala i 33 teretna, odnosno priključna vozila.
 
Također u istom razdoblju obavljenim izvanrednim tehničkim pregledima utvrđeno je da su na 56 vozila, odnosno na 40 osobnih automobila i 16 motocikala, obavljene preinake na ispušnim sustavima kako bi se vozilima stvarala prekomjerna buka,  preinake na svjetlosnoj signalizaciji i slično.
 
Tijekom prvih šest mjeseci 2024. godine policijski službenici su, po istoj osnovi, na izvanredni tehnički pregled uputili ukupno 86 vozila. Kod 84 vozila utvrđena je tehnička neispravnost. Od ukupnog broja vozila upućeno je 44 osobnih automobila, 15 motocikala i 19 teretnih vozila i 7 priključnih vozila kod kojih su utvrđeni nedostaci.
Na izvanrednim tehničkim pregledima na svih 15 motocikala utvrđene su preinake na ispušnim sustavima kao i na nosačima registarske pločice kako bi se prikrilo registarsko područje i broj.
 
Iako smo svjesni da se broj takvih vozila uvelike smanjio još uvijek je njihova prisutnost na cestama velika.
 
Kako bismo i dalje uklanjali iz prometa vozila koja stvaraju prekomjernu buku ili su na drugi način dodavanjem ili oduzimanjem opreme tehnički neispravna, potrebna nam je i nadalje suradnja građana u smislu dojava o lokacijama na kojima takva vozila prometuju i ometaju javni red i mir, kao i sigurnost u cestovnom prometu.
 

Stranica