Upravljao autom s 1,39 promila

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkohol.jpg

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 7 vozača osobnih automobila

FOTO: Ilustracija

Jučer, 3. studenoga na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 7 vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 22,40 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Ukrajine. Obavljenim alkotestiranjem  evidentirana mu je prisutnost od 1,39 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.
 
Jučer u 18,05 sati u Osijeku u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 32-godišnjak iz Tenje za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova te mu je utvrđena prisutnost od 0,59 promila alkohola.

Vozač je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima pod zabranom i dva puta za upravljanje pod utjecajem alkohola iznad 1,50 promila alkohola te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 prekršajna boda.
 

Stranica