Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/policaja promet.jpg

Pet vozača zaustavljeno je pri upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola.

Na području PU osječko – baranjske jučer, 8. svibnja, policijski službenici zaustavili su pet vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila, jednog vozača bicikla te jednog vozača bicikla koji je odbio alkotestiranje).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 18,50 sati u Kalničkoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,41 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 21,40 sati u Belišću se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedan od sudionika lakše ozlijeđen, a 26-godišnji hrvatski državljanin, sudionik nesreće, upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozila „B“ kategorije, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu. Vozač, koji je unatrag dvije godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom, uhićen jesukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 22 sati policijski službenici zaustavili su u Gajiću 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom i koji je odbio alkotestiranje. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju.

Stranica