Uhvaćeni za upravljačem pod utjecajem alkohola

Slika /ako-pijes-ne-vozi.jpg

Biciklisti je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,83 grama po kilogramu  

Jučer, 25. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno šest sudionika (dva vozača osobnog automobila, tri bicikla i jedan mopeda) koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,20 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 53-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca. Biciklisti je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,83 grama po kilogramu.

U 11,30 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 70-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica