U Našicama potpisan Sporazum između Policijske uprave osječko – baranjske, Grada Našica i lokalnih općina

  • Slika /2022/Našice sporazum slike/IMG_6561.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Potpisivanju Sporazuma o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ nazočila je voditeljica Službe prevencije, Ravnateljstva policije MUP-a, gđa  Sandra Veber

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer, 12. svibnja 2022. godine, u Lovačkom domu Lovačkog društva „Jelen“ u Našicama, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladislav Bece potpisao je Sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ s predstavnikom Grada Našica i predstavnicima općina Feričanci, Đurđenovac, Donja Motičina, Podgorač i Koška.

Misija Sporazuma je provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi „na kućnom pragu“, prevenciju obiteljskog nasilja, prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti (alkohol, droge, kocka) i prevenciju u cestovnom prometu te edukacija o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih.

Potpisivanjem sporazuma nastavlja se izvrsna dugogodišnja suradnja policije i lokalne zajednice, čiji je cilj stvaranje zajednice koja brine.
Na ovakav način postiže se sinergija i partnerski odnos koji za cilj ima djelovati na različite oblike rizičnog ponašanja kod mladih, što zahtjeva provedbu suvremenih kompleksnih programa prevencije, edukacije, rehabilitacije i resocijalizacije aktivnim sudjelovanjem i dijeljenjem resursa.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je voditeljica Službe prevencije, Ravnateljstva policije MUP-a, gđa Sandra Veber koja je ukazala na važnost uloge osnivanja i djelovanja Vijeća za prevenciju koje okuplja najvažnije dionike društva i tako djeluje u području prevencije kriminaliteta.

Tijekom ovoga događanja provedena je preventivna aktivnost u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ koju od 2014. godine provodi Policijska uprava osječko-baranjska.

Preventivna aktivnost rezultat je suradnje Policijske uprave osječko-baranjske s Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Lovnim uredom Našice, te Gradom Našicama i općinama Feričanci, Đurđenovac, Donja Motičina, Podgorač i Koška.
Navedene jedinice lokalne samouprave osigurale su nabavku narančastih, tzv.  „markirnih“ lovačkih prsluka koje osiguravanju odličnu vidljivost lovaca u lovištu i tako doprinose sigurnosti prilikom lova.

Prsluci su podijeljeni lovačkim društvima koja djeluju na području Lovnog ureda Našice.

Služba prevencije, Ravnateljstva policije MUP-a i Policijska uprava osječko-baranjska, nastavili su daljnje aktivnosti vezane uz nacionalni preventivni projekt „Siguran lov“.

Naime, nastavljena je izrada video materijala koji se veže uz lovstvo, u kojemu su predstavnik Županijskog lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i predstavnik Državnog inspektorata, Sektora za nadzor zaštite okoliša, zaštite prirode i vodopravni nadzor govorili o djelokrugu svoga rada.

Intencija je, kako Europske unije, tako i Republike Hrvatske da se intenziviraju aktivnosti u području zaštite prirode i okoliša čemu svoj obol kroz preventivne projekte daje i Ministarstvo unutarnjih poslova.
 
 

Stranica