U Našicama održana kazališna predstava "Zmajevi koji ne lete"

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/Zmajevi koji ne lete u Našicama/IMG_7416.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstava na jednostavan i emotivan način obrađuje mučnu temu mladenačke ovisnosti o drogama, posebice tzv. „novih droga“ kao i međusobno povezanu temu obiteljskog rastrojstva i emocionalnog zlostavljanja

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama za učenike škole održana je kazališna predstava “Zmajevi koji ne lete“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.
Kazališna predstava nastala je prema istoimenom romanu književnice i spisateljice Ivane Šojat, a u dramatizaciji i režiji kazališnog redatelja Damira Mađarića.

Predstava je nastala suradnjom Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i koprivničkog kazališta Oberon te Ravnateljstva policije, Ministarstava unutarnjih poslova i Policijske uprave osječko-baranjske.

Izvedba ove predstave omogućena je temeljem „Sporazuma o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata na području Grada Našica“ kojega su potpisnici Grad Našice i Policijska uprava osječko-baranjska, te u organizacijskom smislu Srednja škola Isidora Kršnjavoga iz Našica pod stručnim vodstvom ravnatelja Željka Filjak i psihologinje Sanje Olbina Borić.
 
Predstava na jednostavan i emotivan način obrađuje mučnu temu mladenačke ovisnosti o drogama, posebice tzv. „novih droga“ kao i međusobno povezanu temu obiteljskog rastrojstva i emocionalnog zlostavljanja.

Kroz interaktivni pristup ova predstava ukazuje na probleme mladenačke potrebe za isticanjem u društvu, potrebe za ljubavlju s isprepletenim unutarnjim ispitivanjem mladih: „Gdje pripadam i tko me voli?!“, a ujedno daje rješenja kome se obratiti za pomoć u slučaju ovakvih problema.
Sadržaj predstave nudi preventivna rješenja i ukazuje javnosti važnost sustavnog rada s mladima u smislu promicanja pozitivnih i zdravih stilova života.

Nakon izvedbe predstave održan je okrugli stol pod nazivom „Izazovi prevencije zlouporabe droga“, a na kojem se raspravljao o uspješnim modelima preventivnog rada i važnosti pravovremenog ukazivanja na problem ovisnosti kod mladih s naglaskom na policijske preventivne projekte „Legiranje, ne drogiranje“ i „Zdrav za 5“.


 

Stranica