U biciklijadi "Biciklom do spomenika" u Belišću sudjelovali i policijski službenici za poslove prevencije PU Osječko-baranjske

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/biciklom do spomenika/Foto Belišće.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uloga policije nije kažnjavanje, već i upozoravanje i edukacija svih sudionika u prometu  kako bi ceste učinili što sigurnijim, a putovanje što ugodnijim

FOTO: PU osječko-baranjska
 

U organizaciji Grada Belišća, jučer je obilježen Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojom prilikom su u biciklijadi „Biciklom do spomenika“ sudjelovali i policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske.
 
Budući da policijski službenici za poslove prevencije provode aktivnosti u okviru lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ i na ovoj biciklijadi su sudionici u neformalnom razgovoru, informirani o novim prometnim propisima s posebnom napomenom na sigurnosne elemente, o podizanju razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje, a sve u cilju smanjenja broja stradalih biciklista u prometu koji su uz pješake najugroženija skupina sudionika u prometu.  
 
Zakon o sigurnosti prometa na cestama svojim odredbama regulira vožnju biciklom i na kolniku, ubrajajući i bicikl u prometna sredstva. Ako prometnica ima biciklističku stazu ili traku, korištenje kolnika za vožnju biciklom krajnje je neodgovorno i podliježe intervencijama policijskih službenika.
 
Uloga policije nije kažnjavanje, već i upozoravanje i edukacija svih sudionika u prometu kako bi ceste učinili što sigurnijim, a putovanje što ugodnijim.
 
 



Stranica