Tijekom protekla 24 sata devet prometnih nesreća

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Jučer, od 12 do 18 sati na području cijele policijske uprave provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, dok su ostalih sedam prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu.

Tri promete nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira, dvije na području Belišća te po jedna na području Đakova i Našica.
 
VOZIO SA 2,15 PROMILA
Tijekom 19. listopada evidentirano je sedam vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,50 sati u Ladimirevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 43-godišnjak iz Harkanovaca. Vozaču je evidentirana prisutnost od 2,15 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.
 
58 VOZAČA VOZILO PREBRZO
Jučer, od 12 do 18 sati na području cijele policijske uprave provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Ukupno je evidentiran 61 prekršaj od čega 58 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Najveća evidentirana brzina je bila 130 km na sat, na južnoj obilaznici, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 90 km na sat.
 

Stranica