Suradnjom dvaju susjednih policijskih uprava spriječeno krijumčarenje ljudi

Slika /2022/Ilustracije nove/policija natpis.JPG

Dvadesetosmogodišnjak je kombijem prevozio više stranih državljana, koji su protuzakonito ušli u Republiku Hrvatsku, dok su mu u tome pomagali drugi 28-godišnjak i 33-godišnjak

FOTO: Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je strani državljanin od 28 godina počinio kaznena djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“, „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“, „Prisila prema službenoj osobi“, a dvojica stranih državljanina od 28 i 33 godine počinili su kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“.

Naime, 28-godišnjak je kombijem stranih nacionalnih oznaka prevozio više stranih državljana, koji su protuzakonito ušli u Republiku Hrvatsku, dok su mu u tome pomagali drugi 28-godišnjak i 33-godišnjak.

Vozač kombija je prilikom vožnje stranih državljana upravljao vozilom nedopuštenom brzinom, pretjecao je druga vozila na nepreglednim mjestima te je obijesnom vožnjom izazvao prometne nesreće u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede i prouzročena je materijalna šteta. Vozač je potom je pokušao pobjeći s mjesta događaja u čemu su ga spriječili policijski službenici, nakon čega je uhićen.

Od počinitelja su uz potvrde oduzeta vozila. Kaznena djela počinjena su sa ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.
 
Opisano krijumčarenje osoba spriječeno je suradnjom dvaju susjednih policijskih uprava, PU vukovarsko-srijemske i PU osječko-baranjske.

Stranica