Suradnja policije i lovaca

Slika odsjek prevencije/lovci X.2011/lovci-300_200.jpg

U prostorijama Općine Bizovac 13. listopada od 18 do 20 sati održan je sastanak policijskih službenika Odsjeka za prevenciju PU osječko-baranjske, PP Valpovo, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i predstavnika Lovačkih društava s područja Lovnog ureda Valpovo. Povod sastanku je provedba preventivnog projekta "Suradnja policije i Lovnih ureda na sigurnosti, gospodarenju lovištima i zaštiti divljači".

Cilj konkretnoga sastanka je bila analiza dosadašnje  suradnju između policije i Lovnog ureda Valpovo, a koja se odnosi  na suzbijanje protuzakonitog lova, nesreća u lovištima i ostalih protuzakonitih radnji iz područja lovstva. Također su prezentirani statistički pokazatelja te problematika oduzimanja legaliziranog oružja u slučaju kršenja Zakona.

U konačnici zaključak sastanka je da se ostvari što uža suradnja između policije i Lovačkih društava na otklanjanju sve uočene nepravilnosti što se tiče kaznene i prekršajne problematike te kvalitetnija edukacija lovaca sukladno Zakonu o lovstvu i Zakonu o oružju.  



Stranica