Srednjoškolcima u Valpovu održana edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu

  • Slika /2024/Promet/edukacija Valpovo/_DSC3471.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Središnja tema predavanja bila je korištenje sigurnosnog pojasa, ali i prigoda da se učenici upoznaju i s drugim preventivnim projektima i pozovu ih da se u odabiru nastavka školovanja opredijele za poziv policajca

FOTO: PU osječko-baranjska

Na Trgu Kralja Tomislava u Valpovu i učionicama Srednje škole Valpovo policijski službenici Policijske postaje Belišće i predavači HAK-a iz Zagreba 26. travnja proveli su prometno preventivno predavanje za učenike završnih razreda srednje škole.
 
U suradnji s  Hrvatskim auto klubom, Srednjom školom Valpovo, gradom Valpovo i podružnicom Auto kluba Valpovo, u sklopu ove preventivne akcije postavljen je i simulator prevrtanja vozila. Simulator prevrtanja je posebno prilagođeno vozilo koje se okreče oko svoje osi za 360 stupnjeva te korisnici mogu osjetiti kako izgleda prevrtanje automobila na bok ili krov uslijed prometne nezgode.
 
Središnja tema predavanja bila je korištenje sigurnosnog pojasa, ali je to bila prigoda da policijski službenici učenike upoznaju i s drugim preventivnim projektima, akcijama i kampanjama i pozovu ih da se u odabiru nastavka školovanja opredijele za poziv policajca.
 
Zainteresiranim građanima i učenicima na raspolaganju su bile i specijalne naočale koje simuliraju dezorijentiranost, nesigurnost u koraku i smanjenje koordinacije koji nastaju uslijed konzumacije alkohola pa su tako naučili i to kako alkohol umanjuje njihove vozačke sposobnosti.

Stranica