Skrivio prometnu nesreću s 2,45 promila i pobjegao, pa ''odmorio'' u policiji

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Protiv vozača slijede odgovarajuće prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  

FOTO: Ilustracija

U Markovcu Našičkom jučer je prilikom nadzora prometa zaustavljen osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak, kojem je alkotestom utvrđeno da ima 2,45 promila alkohola u krvi.
 
Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja, a najdulje 12 sati te je 17. listopada u 3,45 sati pušten na slobodu, nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je utvrđeno da je prethodno isti dan u Bizovcu u 15,59 sati skrivio prometnu nesreću nakon koje se udaljio s mjesta događaja.
 
Naime, provedenim mjerama i radnjama utvrđeno je da je 51-godišnjak upravljajući istim vozilom osječkih registracijskih oznaka iz smjera Osijeka prešao u lijevi kolnički trak, gdje je udario u bok osobnog automobila belomanastirskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak u suprotnom smjeru.
 
Pedesetjednogodišnji vozač se nije zaustavio na mjestu prometne nesreće, već je nastavio vožnju prema Markovcu Našičkom, gdje je zaustavljen i alkotestiran. U opisanoj nesreći srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Protiv vozača slijede odgovarajuće prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura.
 
Za prekršaj bijega s mjesta događaja prometne nesreća s materijalnom štetom predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 6 mjeseci i do 3 boda.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna kazna od 2.650 eura ili 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 9 bodova.
 
 

Stranica