"Sigurnost u cestovnom prometu" na iMOS 2022. godine - Sajmu informiranja mladih Osijek

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/regionalni info centar/IMG_8318.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

učenici III. gimnazije Osijek educirani su o pravilnom sudjelovanju u prometu biciklista kao i nove skupine sudionika vozača osobnih prijevoznih sredstava 

FOTO:PU osječko-baranjska

Danas, 24. listopada Regionalni info-centar za mlade Osijek i Savjetodavni odbor RICM-a su na iMOS-u 2022. – Sajmu informiranja mladih Osijek organizirali 5 radionica, a povodom obilježavanja 15. rođendana Regionalnog info-centra za mlade Osijek.

Jedna od radionica ovog Sajma informiranja je provedena u okviru preventivnih aktivnosti lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ od strane policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske na temu Prometna kultura i navike ponašanja mladih u prometu.

Na radionici su sudjelovali učenici III. gimnazije Osijek kojom prilikom su educirani o pravilnom sudjelovanju u prometu biciklista kao i nove skupine sudionika vozača osobnih prijevoznih sredstava te dodatno informirani kako pravilnim načinom vožnje mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Kako je većina odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama podjednaka i za vozače bicikala i za vozače osobnih prijevoznih sredstava, učenici su dodatno upućeni na one odredbe koje se razlikuju, a to su površine kojima se kreću odnosno nošenje zaštitnih kaciga.

Također je posebna pozornost skrenuta učenicima na obavezno korištenje svjetala na biciklu i osobnim prijevoznim sredstvima noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti, u kojima uvjetima je obavezno i nošenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće odjeće ili drugih reflektirajućih oznaka.

Na kraju radionice sudionici su sudjelovali u kvizu „U modi su nova pravila“ te provjerili novostečena znanja o sudjelovanju u prometu vozača osobnih prijevoznih sredstava.

Ovakve radionice su prilika da srednjoškolci budu u društvu policijskih službenika s naglaskom na prevenciji te se dodatno informiraju o elementima sigurnosti sudjelovanja u prometu. 
 

Stranica